Recent News

09 26 15: Clark Court and Stoneridge won 2015 AIA NC Merit Awards!

05 16 15: Erin and Matt will lead sketch sessions with Frank Harmon at the AIA National Convention in Atlanta!

05 04 15: Matt was on thesis juries at the Tulane University School of Architecture!

05 01 15: a house named Fred won an AIA Triangle Honor Award!

04 15 15: Chasen Residence sketches have been featured in Mike Welton's Book, "Drawing From Practice!"

04 14 15: a house named Fred is on Dwell on-line!

03 29 15: Clark Court is in the May issue of Dwell!

03 27 15: Erin and Matt Spoke at the Mississippi State University CAAD NOMAS Symposium!

09 27 14We won three AIA NC Design Awards!

09 26 14: Erin spoke at the AIA NC Design Conference!

09 13 14: Jeremy and Mary won the Live-Work Micro-Dwelling Design Competition!

09 13 14: Matt spoke at the Activate 14 Urban Design Conference!

05 01 14Welcome to our new Studio-Mate Mary!

08 06 13We are hosting First Friday! Come join!

07 25 13: We received the second place George Matsumoto Prize!

07 15 13: Congrats on being a certified Architect, Oz!

05 15 13: Welcome to our new Studio-Mate Jeremy!

03 15 13: We moved into a new space! Come visit us at 704 N. Person Street!

11 05 12: Welcome to our new Studio-Mate Oz!

09 17 12: We received two honorable mentions this week for the ReSpace and HOME competitions!

06 18 12: in situ studio one of Residential Architect's 15 Young Firms to Watch

Newsletter Signup
Twitter Feed

ReSpace Competition

Raleigh | 2012

Nicole Alvarez and Jeremy Leonard

Habitat ReStore of Wake County, Architecture for Humanity Raleigh, and AIA Triangle teamed to sponsor the 2012 ReSpace Competition. The challenge they posed was to "Design a small, unique, and transportable structure with reuse materials at the core, from concept to construction."

Our proposal is A Reading Refuge. A solid frame encompasses the contemplative space while defining two primary walls: the shelf wall and the pivot wall. The shelf wall is made of a series of fixed, perpendicular reclaimed doors that act as the solid spine of the space with nooks for reading, book storage, and filtered light. The pivot wall is a dynamic filter of variously-sized reclaimed doors allowing for people, light, and breezes to freely pass into the space. The design concept explores the similarity of a book and a door as thresholds into another place.

We received an Honorable Mention for our submission. To learn more about building with reused materials, contact us here.